Introductie

Ik heet Dirk Tabbers,

De liefde voor de teckel heb ik te danken aan mijn buurman. Toen ik nog in Harderwijk woonde in 1977 had hij een bastaard teckel en dat was zo'n lieve hond, dat ik er ook zo'n hondje wilde. Ik kocht boekjes over teckels, belde met de Nederlandse teckelclub en uiteindelijk heb ik er eentje aangeschaft. Mijn eerste teckel was een reu met de naam Talmar, onze kennel is naar deze hond vernoemd " van Talmar's Huis " .

Door veel te praten met fokkers leerde ik veel over teckels. Een bevriende fokker nam me onder zijn hoede en door steeds met hem mee te gaan leerde ik hoe je een goede keuze uit een nest moest maken. Mijn eerste keuze uit een nest was een teefje en uit haar stamt de hele kennel. Ze werd maar zes jaar, maar we hebben 3 nesten van haar gehad, enkele van deze jonge honden waren kampioenen. Eén werd er Belgisch kampioen, één Frans kampioen en drie Nederlands kampioenen.

Na 20 jaar in het bezit te zijn van langhaar teckels, waar ik als hobby fokker af en toe een nestje mee fok, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging.
Ja, maar wat voor hond zou daar voor in aanmerking kunnen komen.
Dus op de shows maar eens rond kijken, praten en vragen. Dat heeft zo'n 2 jaar geduurd, voor dat ik er uit was. Mijn oog was op het ras de Petit Basset Griffon Vendéen gevallen. Men maakt nieuwe kontakten waar ook keurmeesters onder zijn, op de shows zaten we dan langs de lijn mee te keuren om zo een beeld te krijgen hoe dit ras hoort te zijn. Maar dan is men er nog niet, want dan moet men nog een pup zien te kopen die aan de eisen zou voldoen. En natuurlijk een teefje, dat heeft zo`n jaar geduurd, via kontakten ben ik in Duitsland terecht gekomen en daar onze Bijou als pup gekocht, dat is in het jaar 1999 geweest, zij is de PBGV op de foto van mijn start pagina. Maar de uitdaging heeft vier jaar geduurd voordat ik met haar mijn eerste nest heb kunnen fokken.

In tussen maakt men veel kontakten met andere fokkers en toen kreeg ik een aanbod om mijn tweede Petit te kopen, onze Davina. Met groot succes want ze werd beste pup op de ras-clubmatch en met 16 maanden had ze al 4 CAC op haar naam en net 20 maanden oud werd ze zelfs Wereld Kampioen in Duitsland. Eind 2003 is ze dan ook Nederlands Kampioen geworden.

Zo, nu weet u iets over mij en als u vragen heeft, druk dan op info.

Joomla templates by a4joomla